Semmering Stuhleck  
 

Semmering Stuhleck Ausztria egyik közkedvelt sípályája.

Itt minden megtalálható: tökéletes sípályák, kivilágított pályák, síkölcsönző, síoktatás. Semmering egy igazi családbarát síterep Ausztriában. A Stuhleck Spital am Semmering-nél az Alpok keleti peremének legmagasabb hegye és egyben Kelet-Ausztria legnagyobb sívidéke is. Ausztria egyik első télisport területe lett, és a mai napig is a „Téli Sport Bölcsője” megtisztelő címet viseli.

 
  Térkép  
  Néhány érdekes információ  
Magasság: 800 m - 1770 m (Szintkülönbség: 970 m)
Távolság Budapesttől: 330 km

A Stuhleck-i hegycsúcs 1.783 m-es magasságával a keleti Alpok legmagasabb hegycsúcsa és Kelet Ausztria legnagyobb sívidéke. 1891-ben a Stuhleck volt az első hegy, amit sível másztak meg. Nem csupán ennek az eseménynek révén vált a régió a Semmering körül Ausztria első téli sport vidékévé. 1959-ben, a Berglift Stuhleck cég üzembe helyezte az első egyszemélyes ülőliftet, amely gész évben üzemelt. Napjainkban modern és kényelmes ülőliftek szállítják a 100%-ban hóágyúzható sípályarendszer csúcsára, ahol a téli sport szerelmesei, mind a síelők, mind a snowboardosokr emek pályákt találhatnak. Magyarországról könnyen elérhető, szinte végig autópályán vezet az út.

Semmering község 1000 m magasságban fekszik a Bécs-Trieszt közötti, évszázadok óta használatos országút hágóján. 1233-ban itt húzták meg Alsó-Ausztria és Stájerország határát.

Minden korosztálynak ajánlható, kék és piros könnyű, középnehéz és nehéz lesiklópályák vannak. Az elmúlt években komoly fejlesztéseket hajtottak végre az üzemeltetők. Hazánkhoz közel csak ez a hely tud ilyen színvonalú és hosszú esti sípályákat nyújtani! A deszkásokat, freestylosokat várja a snowpark, rengeteg ugratóval és korláttal. 4,2 km hosszúságú természetes szánkópálya várja a szánkósokat Stuhleck felvonó hegyi állomásától a középső állomásig.

Állandó oktatási helyszín: Adrenalin Sí- és Snowboard Iskola - Semmering Stuhleck, Ausztria. P5-ös parkoló. GPS: N 47°36′39" E 15°45′14"


Adrenalin Sí- és Snowboard Iskola